Doorgaan naar inhoud
Gekoelde medicijnen in de auto

Gekoelde medicijnen in de auto

Gekoelde medicijnen in de auto: Hoe je medicijnen veilig vervoert met Lifeinabox

Reizen met medicijnen die gekoeld moeten blijven, kan een uitdaging zijn, vooral wanneer je onderweg bent. Of je nu van A naar B naar C reist of gewoon een dagtocht maakt, het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je medicijnen op de juiste temperatuur blijven. In dit blog bespreken we hoe je je medicijnen veilig en effectief gekoeld houdt met behulp van de Lifeinabox medicijnkoelbox.

Waarom is gekoeld transport belangrijk?

Ongeveer 5% van de wereldbevolking moet constant gekoelde medicijnen bij zich dragen, zoals insuline of groeihormonen. Deze medicijnen moeten te allen tijde tussen 2-8°C blijven om hun werkzaamheid te behouden. Het niet op de juiste temperatuur houden van deze medicijnen kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Hier komt Lifeinabox in beeld: een innovatieve oplossing die de vrijheid biedt om te reizen zonder je zorgen te maken over de temperatuur van je medicijnen.

Wat is Lifeinabox?

Lifeinabox is 's werelds kleinste draagbare koelkast, speciaal ontworpen voor het veilig vervoeren van kwetsbare medicijnen. Met zijn interne accu die tot 6 uur lang koeling biedt en de mogelijkheid om te worden opgeladen met een universele 110-240V-stroomkabel, een reisadapter set, en een 12V DC-voedingsadapter voor in de auto, biedt Lifeinabox een ongeëvenaarde flexibiliteit. De koelbox bereikt binnen 15 minuten een stabiele temperatuur tussen 2-8°C, aangegeven door een rustig knipperend logo aan de voorkant.

Gebruik van Lifeinabox in de auto

Bij het gebruik van Lifeinabox in de auto is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de koelbox optimaal functioneert:

1. Plaatsing in de auto:
- Niet op de vloer: Zet de Lifeinabox nooit op de vloer van de auto. De ventilatie die verse lucht aanzuigt kan via de vloermatten stof en haren opzuigen, waardoor de ventilator kan vastlopen.
- Gebruik de reistas: Hang de koelbox aan de hoofdsteun met de meegeleverde reistas, of zet hem op een plek met een harde, stofvrije ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de ventilatie open blijft en de koelbox efficiënt kan werken.

2. Opladen onderweg:
- 12V auto-oplader: Gebruik de meegeleverde 12V DC-voedingsadapter om de koelbox onderweg opgeladen te houden. Dit zorgt ervoor dat je medicijnen tijdens de reis op de juiste temperatuur blijven, zelfs tijdens lange ritten.

Reizen met de auto met koeltassen: Voorbereiding van koelelementen

Voor medicijnen die tussen 2-8°C moeten blijven, kan een combinatie van producten wenselijk zijn. Mogelijk wil je alleen de rit overbruggen (van A naar B) en is een koeltas een goedkopere en makkelijkere oplossing. Gebruik koelelementen die van tevoren zijn ingevroren op -18°C gedurende 12 tot 18 uur. Bij aankomst op de locatie kun je de medicijnen in de koelkast bewaren en de koelelementen in de vriezer opnieuw opladen. De koeltas bewaar je uit de zon en leg je op een plek waar de temperatuur stabiel is. 

Koeltassen voor 16-25°C

Voor medicijnen die tussen 16-25°C moeten blijven, bieden koeltassen met verdampingselementen een perfecte oplossing. Deze elementen hoeven slechts 40 seconden in water ondergedompeld te worden en zijn eindeloos herbruikbaar, waardoor ze ideaal zijn voor herhaald gebruik tijdens lange reizen.


Conclusie

Reizen met gekoelde medicijnen hoeft niet stressvol te zijn. Met de Lifeinabox medicijnkoelbox heb je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing om je medicijnen op de juiste temperatuur te houden, waar je ook bent. Zorg ervoor dat je de koelbox correct gebruikt en oplaadt, en geniet van de vrijheid om zonder zorgen te reizen.

Voor meer informatie over Lifeinabox en hoe je deze optimaal kunt gebruiken, bezoek onze website of neem contact op met onze klantenservice.

Vorig artikel Temperatuur meten van medicijnkoeltassen 2-8°C en 16-25°C
Volgend artikel Vliegen met gekoelde medicijnen